Varför Squarespace?

Det hela började, som så ofta, med min egen frustration. Jag har slitit så mycket med mitt hemsidebyggande och bloggande genom åren. Flyttat fram och tillbaka mellan plattformar, aldrig varit nöjd, och slösat så mycket tid på saker som egentligen inte har någonting med mitt faktiska arbete att göra och som bara dödat min kreativitet och produktivitet.

Hela tiden har jag tänkt: "Hur kan detta vara så krångligt?" och "Varför uppfinner ingen ett smidigare sätt att bygga hemsidor och bloggar?"

Och så fann jag Squarespace.

Screen Shot 2018-02-12 at 15.52.09.png

Vad är Squarespace? Och varför är det är det perfekta valet för en ensam entreprenör eller småföretagare?

Squarespace är en allt-i-ett-lösning

Squarespace är som ett webbhotell, ett designprogram, en bloggplattform, ett analysprogram och en e-handelslösning i ett. Så istället för att hålla koll på inlogg till webbhotell, Wordpress-admin, Google Analytics och kanske dessutom någon extern shoplösning så kan du med Squarespace ha allt på ett ställe.

Har du dessutom flera sajter eller bloggar på Squarespace så kommer du även åt dem från samma inlogg.

Squarespace gör det lätt att designa en snygg sajt

Istället för att känna dig antingen låst eller överväldigad i dina bloggdesign-val, så gör Squarespace det lätt för dig att bygga och styla din sajt exakt som du vill ha den.

Du får tillgång till ett lagom antal superflexibla och proffsigt designade mallar som gör det lätt även för icke-designers att skapa en snygg sajt. Och du kan växla fritt mellan dem utan att betala något extra.

Squarespace sparar enorma mängder tid

Istället för att spilla din värdefulla tid på att installera plugins och mecka med CSS kan du med Squarespace lägga all din tid på att skapa innehåll, eftersom att alla byggstenar du behöver är inbyggda och lätta att modifiera.

Och istället för att hoppa fram och tillbaka mellan skrivläge och förhandsgranskning för att få formatering och bilder att se ut som du vill, så redigerar du direkt på sidan och ser hur resultatet kommer att se ut för besökare.

Om du bloggar, eller vill blogga, professionellt och kanske till och med tjäna pengar på bloggen, är din tid värdefull. Och Squarespace sparar dig enorma mängder tid.

Du behöver inte ta hjälp av någon annan för att uppdatera eller bygga ut din sajt, och de ändringar du vill göra gör du snabbt och smidigt på egen hand. Du har full kontroll över annonsplaceringar, sponsormeddelanden, webbshoppen, din bloggstatistik, m.m, och kan bättre driva din blogg som ett företag.

När jag upptäckte Squarespace var det en enorm befrielse. Äntligen hade jag hittat ett verktyg som gjorde webbdesign så som det borde vara: snabbt, enkelt och intuitivt.

Tack vare Squarespace kunde jag äntligen få till mina sajter exakt som jag såg dem i huvudet, och åstadkomma saker som annars krävt att jag grottat ner mig i kod eller anlitat någon annan för att hjälpa mig.

Denna nya frihet och flexibilitet har hjälpt mig ta min frilansverksamhet och mitt eget entreprenörskap till en högre nivå. Jag kan experimentera och förverkliga idéer på rekordsnabb tid. Ett hemsideprojekt tar dagar istället för veckor. Det är faktiskt roligt att uppdatera sajten och publicera innehåll.

Den friheten och självsäkerheten vill jag att du också ska känna.

Redo? Då sätter vi igång!