Om mig

 
louise_stigell.jpg

Jag som startat Blackbird webbyrå heter Louise Stigell, och är en passionerad hemsidekreatör och ordkonstnär.

Jag kommer ursprungligen från Stockholm men bor numera i Gävle med min sambo. Till yrket är jag copywriter, webbdesigner och digital strateg med 7+ års erfarenhet. Jag är även före-detta startup-entreprenör och numera digital entreprenör. 

Webbdesign och copywriting har jag lärt mig på egen hand, genom många års envist "DIY:ande". Det blir lätt så när man har många idéer och vill kunna förverkliga dem snabbt. Bloggar, affärsidéer, produkter... Allt börjar med hemsidan! Och slutar ofta med den också, för hemsidan avgör till stor del hur väl man lyckas med sin idé.

Det här tycker jag är så jäkla häftigt. Varje gång jag får tillfälle att hjälpa någon annan att kommunicera sitt budskap, sin personlighet och sitt erbjudande online så blir jag exalterad. Jag vet vilken skillnad det kommer göra, och hur stor roll det spelar för en småföretagare eller nybliven entreprenör.

Hittills i min karriär har jag haft förmånen att vara involverad i många olika slags projekt. Jag har designat, sålt in och utvecklat spelifierade appar. Jag har varit strategisk rådgivare åt startups såväl som industrigiganter. Jag har arbetat som frilansskribent och publicerats i Aftonbladet, Amelia, Driva Eget m.fl. Jag har skrivit oräkneliga spaltmeter rolig, engagerande och säljande text. Jag har arbetat som programmerare och skrivit kod hela dagarna. Men slutligen har jag landat i min roll som webbdesigner. Här får jag utlopp för alla mina talanger och erfarenheter på samma gång. Mitt arbete gör skillnad och ger resultat. Och varje spännande kund jag arbetar med lär mig något nytt och gör att jag blir ännu en smula bättre på det jag gör.

ÖVRIG KURIOSA OM MIG:

  • Min favoritfärg är svart. (Men är trots detta en positiv, lycklig och livsbejakande person.)

  • På min fritid ritar och målar jag. Mestadels fåglar.

  • Jag läser i snitt 72 böcker om året.

  • Jag löptränar, yogar och lyfter tunga saker.

  • Jag är utbildad speldesigner och har varit inbiten spelnörd sen 80-talet.

  • Jag spelar piano, gitarr och sjunger.

  • Jag blir löjligt förtjust varje gång jag ser en fågel. Särskilt svarta fåglar.