Frågor & svar

"Hur går ett hemsideprojekt till?"

Det brukar gå till ungefär så här:

 1. Du kontaktar mig och beskriver vad du behöver hjälp med. 
 2. Jag återkommer till dig och vi bokar in tid för ett första kostnadsfritt möte, vanligtvis över Skype eller telefon.
 3. Vi hörs, lär känna varandra lite, diskuterar ditt projekt och hur vi går vidare.
 4. Jag följer upp med en sammanfattning av vårt möte, samt en offert som du får kika på.
 5. Vi kommer överens om ett upplägg och en tidplan som känns bra.
 6. Du betalar in depositionen för att boka din plats i min kalender.
 7. Jag bjuder in dig till vår gemensamma projektmapp, där jag förberett de dokument som vi kommer jobba i för att samla information och planera arbetet.
 8. Du fyller mappen med texter, bilder och inspiration som är relevant, samt fyller i några formulär med frågor som hjälper mig hitta rätt i min design.
 9. Jag tar fram en första version av designen/sajten som du får ge feedback på innan vi fortsätter.
 10. Jag jobbar vidare tills att jag kan visa upp en färdig version för dig. Då gör vi en ny utvärdering. Det ingår alltid upp till 3 vändor feedback och ändringar för att du ska bli helt nöjd med slutresultatet. 
 11. Du är nöjd med arbetet och hemsidan är klar och lanserad. Jag överlämnar sajten till dig och ser till att du har alla eventuella grafik-filer.
 12. Vi går igenom sajten tillsammans och jag visar hur den fungerar. Du får svar på eventuella frågor. Du får då även en inbjudan till min webbkurs som du kan ha som stöd och referens när du hanterar din hemsida i fortsättningen.

 

"Hur snart kan du sätta igång med mitt projekt?"

Det beror på hur mitt schema ser ut för tillfället. Ofta kan jag sätta igång direkt men vid hög arbetsbelastning (t.ex. inför sommar- och juledigheter) kan det bli lite väntetid.

 

"Hur lång tid tar det att bygga en hemsida?"

Det beror främst på projektets omfattning och hur snabb vår kommunikation är. En vanlig tidsram är 3-4 veckor.

Om du har en tajt deadline för ditt projekt, berätta det när du kontaktar mig så ser vi om tidsplanen är rimlig.

 

"Varför måste jag betala en deposition?"

Jag tar 50% av det överenskomna arvodet i deposition för att kunna sätta igång med projektet, och resterande 50% vid projektets slut. Detta är för att jag ska kunna reservera plats i mitt schema och känna mig trygg när jag jobbar. Depositionen gör att både jag och mina kunder kan dedikera tid åt projektet och få det klart så snabbt som möjligt.

 

"Vilka betalningsmöjligheter har jag?"

Du kan betala via faktura, eller med Swish.

 

"Kan jag delbetala min faktura?"

Ja det kan du göra, efter överenskommelse med mig. Säg till om det i god tid så lägger vi upp en betalningsplan. =)

 

"Hur involverad är jag i processen?"

Det bestämmer du själv. En del kunder ger mig en tydlig brief vid projektets start och sen får jag fria händer. Andra vill vara mer involverade och ge respons under arbetets gång.

Det ingår alltid upp till 3 feedback-rundor och revisioner i ett hemsideprojekt så du har alltid chans att påverka resultatet. 

 

"Vad händer om jag inte är nöjd med arbetet?"

En hemsida är en stor investering och det är viktigt att resultatet känns 100% rätt för dig. Du blir alltid inbjuden att ge feedback under arbetets gång och jag tar såklart hänsyn till dina önskemål. Dessutom ingår upp till 3 revisioner av arbetet, just för att du ska bli helt nöjd med resultatet. Depositionen du betalar vid projektets början kan jag inte återbetala men om du under projektets gång ångrar dig så har du rätt att avbryta projektet och då bara betala 30% av återstående belopp. Detta är för att vi båda ska känna oss trygga under arbetets gång.

 

"Kommer jag kunna sköta min sajt själv fortsättningsvis?"

Squarespace är den enklaste och mest användarvänliga hemsideplattformen jag arbetat i. Därför vågar jag lova att du, efter en kort introduktion, kommer kunna uppdatera din hemsida helt själv. 

Jag bjuder även alla mina kunder på gratis tillgång till min webbkurs "Bygg din egen hemsida", som lär dig allt du behöver veta för att kunna uppdatera och bygga vidare din hemsida helt själv.

 

"Kan du hjälpa oss uppdatera sajten?"

Absolut! Om ni kommer på småsaker efter lansering ni vill ha hjälp att fixa till så gör jag det utan extra kostnad. Vid större ändringar eller löpande uppdateringar tar jag ett timarvode på 500kr.

 

"Kan jag anlita dig för andra slags uppdrag, t.ex. innehållsplanering, mindre uppdateringar av befintlig sajt, m.m.?"

Visst kan du det! Kontakta mig och beskriv vad du behöver hjälp med så tar vi det därifrån. =)


Har du fler frågor? Skicka iväg ett mail!