Squarespace

Squarespace-skolan del 3: Designa din sajt

Squarespace-skolan del 3: Designa din sajt

I förra delen av Squarespace-skolan handlade det om hur man strukturerar upp sin sajt och skapar sidor och menyer. Nu ska vi ta itu med designen av vår sajt, med hjälp av Style Editorn. Det är här du gör alla utseenderelaterade inställningar för din blogg, så som att ladda upp en logga och favicon, välja typsnitt och färger och fixa till avstånd och utrymmen på din sajt.

Squarespace-skolan del 1: Kom igång med Squarespace

Squarespace-skolan del 1: Kom igång med Squarespace

I det här inlägget besvarade jag några av de vanligaste frågetecknen man kan ha inför ett eventuellt byte till Squarespace. Jag förklarade också varför den här plattformen är ett så bra val för en entreprenör, frilans eller småföretagare. Känner du dig redo att ta steget?

I det här inlägget i Squarespace-skolan visar jag hur du kommer igång med din Squarespace-sajt, hur du väljer ett grafiskt template (mall), och hur du importerar en befintlig sajt till Squarespace.

Byta till Squarespace? 12 vanliga frågor och svar

Byta till Squarespace? 12 vanliga frågor och svar

I ett av mina tidigare inlägg förklarade jag varför jag är så lyrisk över Squarespace, och har flyttat alla mina sajter till plattformen. Jag utlovade då en Squarespace-skola i flera delar där jag går igenom det mesta du behöver veta om Squarespace och hur du använder det. Här kommer första delen! 

Jag tänkte börja med att prata mer om vad Squarespace är, varför det är det perfekta valet för en ensam entreprenör eller småföretagare. Du kommer också få svar på 12 frågor som jag gissar att du har om Squarespace. 

Därför bytte jag från Wordpress till Squarespace

Därför bytte jag från Wordpress till Squarespace

Jag ska vara ärlig: Jag har alltid fnyst lite fördomsfullt åt “designa din egen hemsida utan att behöva skriva en enda rad kod”-plattformar, Squarespace inräknat.

De första gångerna jag hörde talas om plattformen blev jag inte ens nyfiken på att kolla upp den. Jag var ju en riktig webbutvecklare. Jag använde Wordpress som alla andra riktiga webbutvecklare. Som man ska göra. 

Gillade jag Wordpress då? O nej, men det hörde inte till saken. Jag hade aldrig kommit på tanken att bygga en hemsida i någon annan plattform än Wordpress, av rädsla för att framstå som en amatör.

Men så blev jag nyfiken. Läste väl en artikel online liknande den du läser nu, (det finns mååånga) och min fientlighet vändes till försiktigt intresse. Jag beslöt mig för att testbygga en sajt i Squarespace. Jag var fullt beredd på att bli besviken. Istället hände motsatsen.